четвер, 18 липня 2019 18:44

Претендент на український шельф розширює свій бізнес у Росії

Претендент на український шельф розширює свій бізнес у Росії
Фото: "Економічна правда"
Поки нафтогазовий ранок очікує підсумків конкурсу, оголошеного урядом України на освоєння чорноморського шельфу (ділянка "Дельфін"), його фаворит - азербайджанська держкомпанія Socar - активно розширює свій бізнес в Російській Федерації.

Про це пише РБК.

Так, головний державний банк Росії "Сбербанк" передав Сокар контроль над 80% найсучаснішого російського нафтопереробного заводу, побудованого 2006 року в Тюменській області - Антіпінскій НПЗ. Крім самого підприємства, що переробляє в рік близько 9 млн тонн нафти (це приблизно в 2 рази більше, ніж вся Україна загалом), на балансі підприємства значиться низка родовищ нафти і газу в Оренбурзькій області.

Щоб ця угода стала можливою, російський Тверський суд (в порушення російського ж законодавства, що забороняє арешти підприємців з економічних справ) заарештував активи власника заводу Дмитра Мазурова. Таке рішення не могло бути винесено без участі російських силовиків - тобто рішення про передачу новітнього заводу іноземної держкомпанії мало бути ухвалене на державному рівні.

Журналісти також зазначають, що основним постачальником сировини на Антіпінскій НПЗ є нафтова компанія "Лукойл", близька до Кремля.

Як раніше повідомляв "Апостроф", саме "Лукойл" став фінансовим гарантом інвестицій дочки "Сокар", Caspian Drilling Company, в даний урядом України стратегічно важливий для енергонезалежності нашої країни проект "Дельфін" на чорноморському шельфі.

Тепер слово за урядом України і міністром паливної та вугільної промисловості Насаликом, що є головою комісії з проекту "Дельфін".
Зараз ви читаєте новину «Претендент на український шельф розширює свій бізнес у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути