середа, 11 квітня 2018 12:38

Підприємства сплатили понад 20 млн грн зарплатних боргів

Підприємства сплатили понад 20 млн грн зарплатних боргів
З початку року державною виконавчою службою було стягнуто 116,2 млн грн заборгованості по зарплаті. Заборгованість повністю погашена відносно 9 651 працівника. Фото: loda.gov.ua

З 1 квітня, з дня запуску кампанії зі стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, з підприємств-боржників стягнули 20,8 млн грн.

"Кампанія зі стягнення заборгованості з виплати заробітної плати триває лише тиждень. Водночас державні виконавці Мін'юсту стягнули з підприємств-боржників 20,8 мільйонів гривень на користь 1 855 працівників", - написала у Facebook заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.

За її словами, у рамках кампанії працюють регіональні штаби, мобільні групи для стягнення заборгованості. Також розробили технологічну картку для державних виконавців і створили антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували інформацію про введення аліментів на утримання батьків

"Найкращі результати щодо погашення боргів перед працівниками показали Рівненська, Луганська, Львівська та Київська області. Наприклад, ПАТ "Рівнеазот" сплатив 3,7 мільйони гривень на користь 117 працівників. ПАТ "Лисичанськвугілля" - 2,5 мільйони гривень на користь 118 працівників, ТОВ "Мостобудівельний загін №112" погасив заборгованість на 1 мільйон 330 тисяч гривень 23 працівникам", - наголосила Глущенко.

Вона додала, що з початку року державна виконавча служба стягнула 116,2 млн грн заборгованості із зарплати. Заборгованість повністю погашена відносно 9 651 працівника.

6 лютого набув чинності закон про посилення відповідальності батьків, які не платять дітям аліментів. Їм можуть заборонити виїзд за кордон, позбавити права керувати автомобілем, використовувати зброю. Тих, хто не має офіційного доходу, примусять до суспільно-корисних робіт.

Зараз ви читаєте новину «Підприємства сплатили понад 20 млн грн зарплатних боргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути