четвер, 17 червня 2021 18:51

Пояснили, чому субсидії призначають із затримкою

Пояснили, чому субсидії призначають із затримкою
85% домогосподарств не потрібно подавати нові документи, їм грошова підтримка буде надана автоматично. Фото: Олена Луценко

2,5 млн. сімей отримають субсидії автоматично найближчими тижнями. Допомогу нарахують, починаючи з травня, повідомили в Мінсоцполітики.

85% домогосподарств не потрібно подавати нові документи, їм грошова підтримка буде надана автоматично. Це громадяни, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020–2021 років.

"Виключення складають тільки домогосподарства, яким житлова субсидія надавалася у грошовій безготівковій формі. Або була призначена за фактичним місцем проживання осіб. Це орендарі житла, внутрішньо переміщені особи, індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію. Або призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації", - пояснили в Мінсоцполітики.

Цим категоріям потрібно подавати нові заяви і декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програму субсидій знову змінюватимуть — економіст пояснив причину

За результатами перевірки Мінфіну, встановили факт, коли одержувач субсидії купив автомобіль Мерседес-Бенц на суму понад 800 тис. грн. Також зафіксували купівлю трактора іноземного виробництва, валюти на суму понад 1 млн. грн. За 12 місяців 830 одержувачів житлової субсидії придбали валюти на суму майже 140 млн.грн.

"Програма житлових субсидій – це адресна підтримка тих громадян, які не мають можливості оплатити комунальні послуги. Це не підтримка тих, хто приховує свій майновий і матеріальний стан, має тіньові доходи й не сплачує податки", - підсумували в Мінсоцполітики.

"Не матимуть права на субсидії ті сім'ї, що мають понад дві квартири чи будинки. Також не отримають субсидії члени сімей, які здійснили впродовж 12 місяців перед зверненням купівлю іноземної валюти одноразово на суму понад 50 тисяч гривень", - розповіла Gazeta.ua Людмила Корнієнко, директорка департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА.

Відтепер звертатимуть увагу на наявність не тільки автомобіля молодше п`яти років. А й коли хтось із домогосподарства володіє двома й більше автомобілями, яким менш як 15 років, уточнили в міністерстві. Також враховуватимуть одноразові витрати громадян на 50 тис. грн і більше. Це купівля товарів, послуг, окрім оплати медичних, комунальних послуг і навчання. Також братимуть до уваги інформацію про внески до статутних капіталів організацій, купівлю корпоративних прав, коштовних речей, рухомого й нерухомого майна на суму понад 50 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому субсидії призначають із затримкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути