Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 14:23

Повідомили про махінації у Приватбанку на $5,5 млрд за часів Коломойського

Повідомили про махінації у Приватбанку на $5,5 млрд за часів Коломойського
Щоб якомога довше приховувати значний ризик, Приватбанк неодноразово надавав неправдиву інформацію щодо свого фінансового стану. Фото: ru.narodna-pravda.ua

Приватбанк до націоналізації наприкінці 2016 року був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій. Це завдало збитків установі мінімум на $5,5 млрд.

"Результати незалежного розслідування компанії Kroll підтвердили, що Приватбанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, як мінімум протягом десяти років до націоналізації", - заявили у НБУ.

Центральним елементом організованої махінації з кредитним портфелем та виведенням коштів була тіньова банківська структура всередині Приватбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднання з поштою, продаж, ліквідація: як змінити банківську систему України

Ця секретна структура забезпечувала проведення платежів та сприяла руху коштів за сотнями кредитних договорів на мільярди доларів в інтересах осіб, пов'язаних з колишніми акціонерами та групами афілійованих з ними осіб.

Щоб якомога довше приховувати значний ризик, Приватбанк неодноразово подавав неправдиву інформацію щодо свого фінансового стану.

У грудні 2016 року уряд за пропозицією Нацбанку та акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію фінустанови. Держава отримала 100% у її капіталі. Приватбанк докапіталізували на суму 116,8 млрд грн. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк іще на 38,5 млрд грн на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора Приватбанку - компанії EY. Перший транш у 22,5 млрд грн надали банку в липні 2017 року, другий на 16 млрд грн - у грудні.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про махінації у Приватбанку на $5,5 млрд за часів Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути