У листопаді найдорожче приготувати борщ коштує на Одещині - 105,3 грн. Найдешевше - на Тернопільщині.
До трійки найдорожчих регіонів ввійшли Одеська, Закарпатська області та Київ. На Закарпатті приготувати борщ коштує 104,8 грн, у столиці - 104,5 грн, порахувала асоціація постачальників торговельних мереж.
Найдешевше приготувати борщ коштує у Тернопільській (91,1 грн), Житомирській (92,8 грн), Дніпропетровській областях (93,3 грн).
"Вартість м'яса – ключовий показник вартості борщу у різних регіонах країни. Так, необхідних 600 грам свинини найдорожче коштує в Одеській області та Києві - майже 77 гривень. Найменша вартість у Тернопільській області - 65 гривень. Найдорожча картопля у Донецькій області, найдешевша - у Рівненській, Тернопільській і Чернігівській", - говорить директор асоціації Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індекс холодцю: на скільки подорожчала традиційна страва
Найдорожчий буряк і моркву продають на Закарпатті. Найдешевший буряк можна знайти у Київській, Полтавській і Сумській областях. Моркву - у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській і Полтавській областях.
Високі ціни на цибулю у Києві. Найдешевше її продають у Запорізькій і Львівській областях.
З початку року лідерами зі зростання цін стали овочі борщового набору. Більшість із них уже коштують втричі дорожче, ніж аналогічного періоду минулого року. За словами експерта плодоовочевого ринку Тетяни Гетьман, ціни зросли через скорочення виробничої площі. Крім того, цього сезону був неврожай через несприятливі погодні умови. Особливо це стосується цибулі. Залежно від якості вона коштує 10-14 грн за кг. Минулоріч її продавали за 3,5 грн.
Коментарі