пʼятниця, 09 листопада 2012 17:51

Порошенко купив одну з найбільших шоколадних фабрик Угорщини

Порошенко купив одну з найбільших шоколадних фабрик Угорщини
Roshen продовжує експансію на європейські ринки. Фото: tyy.com.ua

Антимонопольний комітет (АМК) дозволив кондитерській корпорації Roshen, одному з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, придбати контроль над кондитерською фабрикою Bonbonetti Choco (Угорщина).

Згідно з повідомленням комітету, ДП "Кондитерська корпорація "Рошен" отримало дозвіл на купівлю понад 50% в угорському підприємстві.

Компанія Bonbonetti Choco ще в кінці липня цього року на офіційному веб-сайті оприлюднила прес-реліз із повідомленням про початок стратегічної співпраці з українською кондитерською корпорацією Roshen. Як, зокрема, зазначалося, угода про таке партнерство була підписана з метою зміцнення брендів Bonbonetti Choco і експансії української компанії на ринки Європи.

Bonbonetti Choco - один з найбільших виробників шоколадних виробів в Угорщині.

Корпорація Roshen включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Літинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" ( РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва її продукції досягає 410 тис. тонн на рік.

Нагадаємо, назва корпорації Roshen утворена з прізвища її засновника - міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко купив одну з найбільших шоколадних фабрик Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути