За перше півріччя поточного року найбільше подорожчали м'ясні й рибні продукти. Незначно подешевшали сало та яйця.
"За перше півріччя 2018 року яловичина подорожчала на 9%, риба морожена – на 6%, свинина й варені ковбаси – на 5%, курка в тушці й філе – на 1%. Порівняно з початком року яловичина додала в ціні 10 гривень за кілограм, свинина – 5 гривень, морожена риба і ковбаса варена – 4 гривні, філе курки і курка в тушці — 1 гривню", - написав у Facebook директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли скільки має коштувати справжній сир в магазині
На кінець червня яловичину в середньому продавали по 124 грн/кг, свинину – 114 грн/кг, філе курятини – 90 грн/кг. Кілограм вареної ковбаси коштував 87 грн, риби – 70 грн, бройлера – 55 грн.
"Сало та яйця подешевшали на 1 та 5 гривень, відповідно. У середньому кілограм сала на кінець червня коштував 68 гривень. Десять яєць — 22 гривні", - підсумував Дорошенко.
Порівняно з початком року, вершкове масло додало у ціні 5,5 грн за кг, сметана – 1 грн, молоко – 20 коп. за л. М'який сир подешевшав на 1,1 грн за кг.
Коментарі