понеділок, 31 жовтня 2011 13:20

Покупців шуб ошукують на 7 тисяч гривень

У 16 тис. грн цінять короткі норкові шуби. Із білого хутра — на третину дорожчі. Довгі шуби продають цього року по 25 тис. грн. Минулого тижня у виставковому центрі "АККО інтернешнл" на столичному просп. Перемоги влаштували виставку-продаж виробів з хутра.

Тетяна Дудунко, головний технолог фабрики "Дует" з міста Алушта, в Криму застерігає від підробок. Покупця можуть обдурити 4-7 тис. грн.

Часто пропонують шубу, пошиту із черевної частини тварини

"Такий вид обману дуже поширений, - розповіла технолог. - Шкура з черевної частини набагато тонша, ніж спинна. Також така річ швидко втрачає вигляд. Шуби рвуться вже в кінці першого сезону. Якісні шуби шиють тільки зі спинної частини. За технологічними вимогами, шуби довші 90 сантиметрів повинні бути пошитими так, щоб їх можна було оглянути під підкладкою, побачити, з яких шматків вона пошита".

Фарбованого кролика видають за норку

"На вигляд їх складно відрізнити. Норка трохи жорсткіша. Кролика вичісують, укладають парогенератором, наче зачіску феном. Кроликова шуба прослужить два роки, хоча продають її за 12–15 тисяч гривень".

Норку видають за бобра

"Хутро бобра майже удвічі дорожче за норку. У норки хутро жорстке, але не колеться. У бобра — пухнасте, м'яке", - розповіла Тетяна Дудунко.

Зараз ви читаєте новину «Покупців шуб ошукують на 7 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути