Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2018 12:19

Подорожчають розмови по телефону

Подорожчають розмови по телефону
Для жителів міст тарифи у середньому зростуть на 17%, сіл — на 18,8%. Це додасть 3 - 7 грн до нинішнього тарифу. Фото: UkrMedia

В Україні з 1 листопада подорожчають телекомунікаційні послуги. Вартість стаціонарного телефонного зв'язку у середньому зросте на 17% у містах і 18,8% - у селах.

Нові тарифи затверджені рішенням Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації від 18 вересня 2018-го. Воно набирає чинності з 1 листопада 2018-го, йдеться на сайті Верховної Ради.

На першому етапі послуги подорожчають для населення. Зокрема, підвищиться місячна абонплата за користування телефоном із погодинною оплатою місцевих розмов. Для жителів міст тарифи у середньому зростуть на 17%, сіл — на 18,8%. Це додасть 3-7 грн до нинішнього тарифу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укртелеком замінить стаціонарні телефони на бездротові

Крім того, документом затверджено граничні тарифи на зазначені послуги на період із 1 січня 2019-го. Тоді відбудеться подорожчання для всіх категорій користувачів. Це дозволить зрівняти тарифи між категоріями абонентів у місті та селі. Таким чином, 2019-го послуги телефонного зв'язку подорожчають ще на 2-5 грн.

Оператори мають право знижувати граничні тарифи, але не нижче рівня собівартості відповідної послуги.

Востаннє Укртелеком підвищував тарифи на стаціонарний зв'язок 1 січня 2018-го. Для жителів міст і районних центрів вартість тарифу "Домашній базовий" зросла з 62 до 68 грн, для жителів сіл – із 54,57 до 63 грн.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчають розмови по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути