середа, 03 серпня 2011 20:28

Подорожчання російського газу компенсується зростанням цін на метал - експерт

Подорожчання російського газу компенсується зростанням цін на метал - експерт

Зростання світових цін на метал може компенсувати негативні наслідки для української промисловості від подорожчання експортованого з Росії газу.

Таку думку висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізулін в ефірі Першого ділового каналу.

"Для української промисловості не є проблемою зростання цін на російський газ, якщо зростатимуть ціни на метал", - сказав він.

За його словами, більших проблем збільшення вартості російського газу може завдати житлово-комунальному господарству.

"Думаю, через це уряд все ж спробує домовитися з Росією знизити ціни, але я зараз не бачу достатніх аргументів для того, щоб російська сторона погодилась", - зазначив експерт.

Газізулін також наголосив на небезпеці, яку становлять боргові проблеми США та деяких країн Європейського союзу для української економіки.

"Наша економіка залежить від співвідношення цін на імпорт енергоносіїв і на експорт продукції. І в цьому зараз ризик: зараз у світі непевність з перспективами фінансової кризи в Сполучених Штатах і Єврозоні. Це може позначитися на попиті на українську продукцію, і тоді експортні доходи впадуть, буде уповільнення росту заробітних плат, а також споживання, яке тягне наше ВВП", - вважає економіст.

Водночас він позитивно оцінив перспективи зростання промисловості України.

"Ми очікуємо, що практично по всіх галузях промисловості буде зростання. Все ж таки іде відновлення після тієї ями, у якій опинилися і металургія, і машинобудування. Так, негативні тенденції спостерігаються у харчовій промисловості, але, думаю, за підсумками року вона вийде у позитив", - переконаний Газілулін.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання російського газу компенсується зростанням цін на метал - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути