середа, 27 липня 2011 22:12

Знижки на газ повинні отримувати лише великі підприємства - експерт

Знижки на газ повинні отримувати лише великі підприємства - експерт

Ситуацію в газово-енергетичному секторі нашої економіки потрібно змінювати і створювати таку модель, щоб газ коштував однаково для всіх споживачів. Таку думку висловив у коментарі УНН експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут.

"Знижки мають отримувати лише великі споживачі, зазвичай промислові. Така модель є на ринках Європи та інших країн, які вже давно живуть в умовах ринкової економіки. Це гостра необхідність для України. В іншому випадку ніяких бюджетних ресурсів не вистачить для субсидування всього населення, як це робиться у нас. Субсидувати потрібно направлено і тільки тих, хто цих субсидій дійсно потребує", - заявив експерт.

Також він додав, що мають відбутися реформи, які будуть знижувати споживання енергії, в тому числі споживання газу.

"Якщо цими проблемами не займатись, то ніякі переговори з Росією чи інші дії не дадуть бажаного ефекту. Економіка буде "тріщати по швах", а бюджетний дефіцит зростатиме", - зауважив Нарбут.

Нагадаємо, Національна комісія з регулювання енергетики заявила, що підвищення ціни на газ у IV кварталі 2011 р. призведе до збільшення дефіциту бюджету НАК "Нафтогаз Україна" на 12,9 млрд грн. У Міненерго бачать два виходи із ситуації: підвищення тарифів для населення в 2,5 рази , або переговори з Росією. При цьому ні у відомстві, ні в самій компанії не знають, яким чином він буде компенсуватися.

Зараз ви читаєте новину «Знижки на газ повинні отримувати лише великі підприємства - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути