вівторок, 15 листопада 2016 16:29

Подорожчання долара в НБУ скоро пояснюватимуть першим снігом - експерт

Подорожчання долара в НБУ скоро пояснюватимуть першим снігом - експерт
112 Украина

Економічних підстав для девальвації гривні немає. Про це на прес-конференції в "Голос.UA" розповів економіст Андрій Новак.

"Банкіри, які мають доступ до первинної інформації, заробляють на коливаннях курсу. Цим можна пояснити девальвацію гривні. Критичних ситуацій у торгівлі немає. Сприятливий фактор - аграрний експорт. Платіжний баланс відносно збалансований. Маємо масштабну зовнішню підтримку. Ці фактори могли б стабілізувати курс гривні", - говорить Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому банкам не вигідно визнавати проблемні кредити - експерт

За його словами, важко спрогнозвувати курс гривні, бо відсутня курсова стратегія.

"Не дочекаюся, коли голова НБУ пояснить падіння долара тим, що впав перший сніг. Якби Україна у час російської агресії залишилася зі своїми проблемами сам на сам, падіння курсу можна було б пояснити нестабільною ситуацією. Однак за цей час ми отримаємо масштабну економічну й фінансову підтримку. У таких умовах можна було б набагато краще використати валютний потік, який іде в Україну. Стабільність курсу гривні - це базова умова для стабілізації фінансового та банківського сектору, економіки в цілому", - говорить економіст.

На валютний ринок тисне політична нестабільність. Так прокоментував зростання курсу долара заступник голови Нацбанку Олег Чурій.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання долара в НБУ скоро пояснюватимуть першим снігом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути