пʼятниця, 23 листопада 2012 09:33

Податкова заявила, що обсяги відшкодованого ПДВ перевищують суми заявок

Податкова заявила, що обсяги відшкодованого ПДВ перевищують суми заявок
Аналітики ДПС пояснили таку тенденцію зростанням надходжень ПДВ до бюджету. Фото: vsapravda.info

Платники податків із початку року отримали майже 39,6 млрд грн бюджетної компенсації податку на додану вартість (ПДВ) при сумі заявок до відшкодування 38 млрд грн.

Про це повідомили в Державній податковій службі (ДПС).

Зокрема, за даними відомства, протягом січня-жовтня 2012 року підприємства гірничо-металургійного комплексу отримали 15,5 млрд грн компенсації з бюджету.

"Серед лідерів за відшкодуванням ПДВ також зернотрейдери та будівельники, яким повернуто 3,6 млрд грн та 3 млрд грн відповідно", - додала Податкова.

Загалом, за 10 місяців 2012 року платникам було відшкодовано ПДВ на 3,9 млрд грн більше у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року.

Аналітики ДПС пояснили таку тенденцію зростанням надходжень ПДВ до бюджету, що, у свою чергу, зумовлено покращенням адміністрування цього податку за рахунок впровадження електронної звітності.

"За 10 місяців поточного року до загального фонду державного бюджету зібрано понад 66,5 млрд грн податку на додану вартість. Це майже на 3,3 млрд грн перевищує відповідний період минулого року", - підсумували податківці.

Зараз ви читаєте новину «Податкова заявила, що обсяги відшкодованого ПДВ перевищують суми заявок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути