Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 09:10

Бізнесмени назвали найбільші проблеми, які їм заважають працювати в Україні

Бізнесмени назвали найбільші проблеми, які їм заважають працювати в Україні
Найбільше бізнесу дошкуляє корупція. Фото: elevator.nikolaev.ua

Індекс інвестиційної активності в Україні в третьому кварталі 2012 року зріс на 0,2 бала - до 4,43 з 10.

Про це свідчить проведене компанією Research & Branding Group дослідження, пише "Комерсант-Україна" в публікації "Не перший погляд".

Опитані 253 керівники компаній (у першій хвилі було залучено 290 респондентів) прийшли до висновку, що податкова система, макроекономічна стабільність та державне управління перемістилися в ранг найменших проблем, знизивши свій негативний вплив на інвестиційний клімат.

Найбільше бізнесу зараз заважає корупція і проблеми в судовій системі: 38,7% підприємств рекомендують владі продовжити боротьбу з корупцією (у першому кварталі їх було 37%). Наполягають вони і на продовженні проведення податкової реформи (21,7%; 22,2%).

Індекс інвестиційної привабливості Європейської бізнес асоціації у третьому кварталі становив 2,14 бала з 5, що є найнижчим показником за чотири роки.

Серед виявлених ДПС проблем: велика кількість податків і їх високі ставки, документообіг та складна система відшкодування ПДВ. Найбільше бізнес чекає скорочення кількості податків (зростання частки респондентів з 15,5% до 21,3%), спрощення розрахунків і адміністрування (з 8,6% до 18,1%), зрозумілих трактувань норм законодавства (з 9,7% до 17,7%).

Спрощення звітності, що займало першу позицію проблемного списку, знизило актуальність. За даними ДПС, 98% платників подають звітність в електронному режимі.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени назвали найбільші проблеми, які їм заважають працювати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути