понеділок, 14 вересня 2020 21:10

Чому українці змінюють роботу

Молоді фахівці можуть змінювати роботу кожні півтора роки. Водночас тим, хто обіймає керівні посади, не варто змінювати робоче місце протягом 2-5 років, стверджують експерти.

Найдовше працівники затримуються у сферах управління, інжинірингу, юридичної діяльності та освіти. Найменше - ті, хто працює за робочими спеціальностями, пише grc.ua.

Автор: grc.ua
  40% опитаних українців стверджують, що перебувають на одному місці роботи не менше 5 років.
40% опитаних українців стверджують, що перебувають на одному місці роботи не менше 5 років.

40% опитаних українців стверджують, що перебувають на одному місці роботи не менше 5 років. Серед них найбільше людей віком 31-50 років. Майже кожен третій респондент затримується в одного роботодавця на строк від 2 до 4 років. Раз на півроку змінюють роботу 3% опитаних. Це переважно українці віком від 24 до 30 років.

Автор: grc.ua
  Найчастіше роботу вирішують змінити через низьку заробітну плату.
Найчастіше роботу вирішують змінити через низьку заробітну плату.

Найчастіше роботу вирішують змінити через низьку заробітну плату. Впливає відсутність кар'єрного зростання. Водночас не всі готові до звільнення. Переживають, що за короткий термін не вдасться знайти нову роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава планує покращити умови роботи для IT-фахівців

Переважно українці шукають нову роботу місяць. Кожен десятий респондент на це витрачає від 6 місяців. На тривалість пошуку роботи впливає досвід та навики працівника.

Роботодавці зазначають, що український ринок праці за час карантину скоротився. Багато компаній зазнали фінансових втрат, були змушені закрити чи тимчасово зупинити реалізацію масштабних проєктів. Водночас кількість претендентів зросла, а їхні запити знизилися.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці змінюють роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути