пʼятниця, 22 квітня 2011 12:11

Пінчука хочуть позбавити доступу до газу - ЗМІ

Пінчука хочуть позбавити доступу до газу - ЗМІ

Найближчим часом ТОВ "Інтек Гео" з ініціативи Генеральної прокуратури може позбутися права розробки Південно-Орільської газової площі.

Про це пише видання "Комментарии" з посиланням на свої джерела.

Як зазначено у публікації, це може завдати непоправного удару по вуглеводневому бізнесу Віктора Пінчука - адже надалі цей прецедент може бути використаний ГПУ для позбавлення його структур прав експлуатації низки інших родовищ.

Про інтерес бізнесмена до нафтогазового бізнесу вперше стало відомо в середині 2004 року, коли близькі до нього компанії почали активно одержувати спецдозволи на розробку вуглеводневих родовищ.

Зараз нафтогазова імперія бізнесмена опинилася під загрозою розколу, йдеться у публікації.

Як нагадало видання, кілька тижнів тому Вищий адміністративний суд України несподівано скасував згадані рішення нижчих інстанцій, які відмовилися у свій час розглядати вимоги ГПУ.

Цим же рішенням ВАСУ ухвалив, що справа має бути передана для розгляду по суті в Господарський суд Києва.

"У теорії, навіть якщо процес закінчиться перемогою прокуратури, втрата Південно-Орільської площі не стане трагедією для Пінчука - на сьогоднішній день він контролює, мінімум, 16 нафтогазоносних майданчиків. Інша справа, що визнання факту незаконної видачі спецдозволу на використання цієї території може бути застосована у разі денонсації договорів, на підставі яких структури Пінчука експлуатують інші майданчики. Але ж на "поза аукціонній основі" компаніям "Інтек Гео", "Оберон-Вугілля" та "Природні ресурси" було видано в загальній складності, мінімум, дев'ять нафтогазоносних родовищ", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Пінчука хочуть позбавити доступу до газу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути