четвер, 03 березня 2011 08:34

Пінчук увійшов до списку нових скоробагатьків світу

Пінчук увійшов до списку нових скоробагатьків світу

Британська газета The Times склала список нових скоробагатьків — людей низького соціального стану, котрі швидко розбагатіли.

"Вперше перевершивши самих себе, олігархи колишнього Радянського Союзу були марксистськими карикатурами на нуворишів, купуючи яхти і спортивні команди, оточуючи себе супермоделями в дизайнерському одязі. П'ятнадцять років потому вони вишукують способів купити можливість долучитися до світу ідей", - пише видання.

На думку The Times, "один із тих, хто найбільш рішуче налаштований — український підприємець Віктор Пінчук, чия імперія бізнесу включає широкий спектр напрямків, від виробництва труб до телевізійних станцій. Для Пінчука, чистий капітал якого становить 3 мільярди доларів, вже не достатньо бути власником творів сучасного мистецтва: у 2009 році він заснував всесвітній конкурс для молодих художників, який проводить його центр мистецтва в Києві. Конкурс задуманий як можливість долучити Україну до основних тенденцій міжнародної культури".

"Пінчук проводить регулярні ланчі на задвірках Давосу і організував проведення власного"форуму ідей", зустріч, присвячену питанням геополітики, яка, з належною скромністю, проводиться на тій же віллі у Криму, де Сталін, Рузвельт і Черчілль брали участь в Ялтинській конференції. На зустрічі у вересні минулого року був присутній Білл Клінтон, глава Міжнародного Валютного Фонду Домінік Страус-Кан, польський президент Броніслав Коморовський та російський віце-прем'єр Олексій Кудрін", - пише журналіст газети.

"Народжений в Україні і виховуваний у квартирі розміром з комору, Пінчук заснував Інтерпайп, компанію з виробництва сталевих труб, в 1990 році. Зараз його статки становлять 3,1 мільярда доларів. Протягом двох термінів був депутатом українського парламенту, одружений на дочці колишнього президента України Леоніда Кучми. Фонд Віктора Пінчука — найбільша приватна благодійна організація в Україні. Будучи любителем мистецтв, у минулому році він анонсував про премію, що виплачується раз на два роки, сумою у $100,000 для художників не старших 35 років", - повідомляє британське видання.

У числі інших The Times називає засновника компанії Microsoft Біллa Гейтса, главу Lehman Brothers Петера Петерсона, засновника Facebook Марка Цукерберга, "короля природного газу" Джона Арнольда, засновника Google Сергія Бріна, наймолодшого мільярдера Азії Йошикацу Танаку, найбагатшу людину світу Карлоса Сліма Хелу, керуючого хедж-фондами Америки Джорджа Сороса та інших.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук увійшов до списку нових скоробагатьків світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути