четвер, 29 вересня 2011 14:56

Під Харковом відкрили родовище газу на півтора мільярда "кубів"

Під Харковом відкрили родовище газу на півтора мільярда "кубів"

"Укргазвидобування", дочірня компанія НАК "Нафтогаз Україна", в результаті пошукових робіт відкрила Кузьмічівське газове родовище в Богодухівському районі Харківської області, запаси якого оцінюють в 1,5 млрд куб. м.

Про це повідомила прес-служба ДК.

За її даними, на родовищі пробурили дві пошукові свердловини глибиною 2680 метрів і 2390 метрів. При випробуванні обох свердловин отримали промисловий приплив газу.

З метою вивчення Кузьмічівського родовища передбачено подальше проведення геологорозвідувальних робіт.

Роботи на родовищі проводить Газопромислове управління "Шебелинкагазвидобування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" домовився з німцями оглянути Чорноморський шельф

Нагадаємо, в 2011 році це вже друге відкрите "Укргазвидобуванням" газове родовище. У серпні компанія відкрила Борове родовище в Харківській області з запасами газу 1,2 млрд куб. м.

"Укргазвидобування" в 2010 році скоротило видобуток газу на 2,7% - до 14,829 млрд куб м, нафти - на 1,7%, до 153,6 тис. тонн, газоконденсату - на 9,2%, до 532,8 тис. тонн.

За підсумками семи місяців 2011 року "Укргазвидобування" збільшило видобуток газу на 0,3% порівняно з січнем-липнем минулого року - до 8,701 млрд куб. м, нафти - на 7,3%, до 95,7 тис. тонн, але скоротило видобуток газоконденсату - на 0,6%, до 315,5 тис. тонн.

"Укргазвидобування", дочірня компанія "Нафтогазу України", є найбільшою газовидобувною компанією України, що забезпечує більше 70% загального видобутку газу в країні. До її складу входять чотири газопромислові управління: "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харьковгазвидобування" і "Львівгазвидобування".

Зараз ви читаєте новину «Під Харковом відкрили родовище газу на півтора мільярда "кубів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути