пʼятниця, 18 травня 2012 10:30

Перспективи європейських банків стають дедалі похмурішими - WSJ

Перспективи європейських банків стають дедалі похмурішими - WSJ
Пов'язаний з дешевою ліквідністю оптимізм практично вичерпаний. Фото: shumska.wordpress.com

Ситуація в європейському фінансовому секторі погіршується стрімкими темпами, незважаючи на те, що початок 2012 року віщував банкам регіону світле майбутнє.

Про це пише The Wall Street Journal.

Якщо в I кварталі банки отримали значну підтримку завдяки дешевим кредитам Європейського центрального банку (ЄЦБ) на суму понад 1 трлн євро і це позитивно позначилося на їх звітності, то нині пов'язаний з дешевою ліквідністю оптимізм практично вичерпаний.

"Банки вкрай чутливі до економічних коливань, є дуже сильна залежність між банками і країнами їх базування", - стверджує аналітик банку Barclays Майк Харрісон.

На думку експертів, на перспективи європейських банків вкрай негативно впливають побоювання з приводу можливості виходу Греції з єврозони, перегляд кредитних рейтингів 114 фінансових установ Європи агентством Moody's і необхідність реструктуризації та докапіталізації багатьох європейських банків.

"Очевидно, що настрої на ринку погіршилися", - зазначив керуючий директор Fitch Ratings європейськими, близькосхідними і африканськими фінустановами Джеймс Лонгсдон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарія отримає "газову" знижку в обмін на підтримку "Південного потоку"

За останні три місяці індикатор банківської галузі в складі Stoxx Europe 600 обвалився на 6,5%. Й аналітики не сподіваються на сильне поліпшення в II кварталі в цілому.

"Я вважаю, що результати будуть неблискучим, і ринок вже це проходив. Показники за 2-й квартал будуть більш неоднозначними у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, однак ми не очікуємо особливо сильних результатів від банків", - заявив WSJ аналітик Credit Suisse Аміт Гоель.

У міру погіршення настрою аналітики рекомендують інвестувати в добре капіталізовані банки із значними запасами ліквідності, які переважно працюють в скандинавських країнах, Великій Британії та Німеччині, тобто в більш сильних країна Європи. Гоель, зокрема, дав порівняно високу оцінку Barclays і Deutsche Bank, незважаючи на те, що обидва банки попередили про млявий початок II кварталу.

Зараз ви читаєте новину «Перспективи європейських банків стають дедалі похмурішими - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути