четвер, 17 травня 2012 11:49

Банки Греції за два дні втратили більше 1 мільярда євро

Банки Греції за два дні втратили більше 1 мільярда євро
Фінансові інститути Греції досі не пройшли рекапіталізацію. Фото: obozrevatel.com

Банки Греції за два дні втратили більше 1,2 млрд євро, оскільки протягом перших двох днів поточного тижня вкладники активно знімали свої кошти з рахунків.

Про це пише "Росія 24".

Подібні цифри демонструють різко негативні настрої серед жителів Греції, так як раніше динаміка була менш обтяжливою. За інформацією регулятора, населення вилучило з банків за останні тижні близько 700 млн євро.

На погляд експертів, грецька банківська система - остання опора економіки країни, яка утримує Грецію від повномасштабного фінансового краху. Однак ситуація різко погіршилася, ЄЦБ призупинив кредитування низки грецьких банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд хоче підвищити акцизи майже на 8%

Фінансові інститути в країні досі не пройшли рекапіталізацію, і саме це стало причиною для рішення регулятора. Річ у тім, що вже принаймні у чотирьох грецьких банків чисті активи менше від статутного капіталу, а за правилами ЄЦБ фінансування таких кредитних організацій припиняється.

У самому центробанку заявляють, що для відновлення нормальної роботи кредиторів необхідно завершити програму рекапіталізації банків. Доти поки це не буде зроблено, банки будуть змушені звернутися за допомогою в центробанк Греції з проханням надати додаткову ліквідність.

Зараз ви читаєте новину «Банки Греції за два дні втратили більше 1 мільярда євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути