Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2011 11:38

"Пенсійний" збір з мобільних операторів ляже на плечі абонентів - учасник ринку

"Пенсійний" збір з мобільних операторів ляже на плечі абонентів - учасник ринку

Введення збору до Пенсійного фонду в розмірі 7% з операторів мобільного зв'язку учасники ринку розцінюють негативно.

Про це заявив директор з корпоративного контролю "МТС-Україна" Олег Проживальський у ефірі "Ера ФМ".

"Ми з розумінням ставимося до того, що всім разом треба шукати додаткові кошти в бюджет, щоб платити пенсіонерам гроші. Але ми не згодні з підходом, запропонованим народним депутатом Олегом Петровичем Царьовим", - сказав він.

За його словами, фінансове становище мобільних операторів значно погіршилося після світової фінансово-економічної кризи.

"До кризового періоду у 2007 році наша компанія отримувала десь 1 мільярд 600 гривень доходів у доларовому еквіваленті. Після світової фінансово-економічної кризи в 2010 році ми отримали трошки більше 1 мільярда гривень у доларову еквіваленті. Тобто у півтора рази наші доходи зменшилися. Якщо 2007 року наш прибуток складав 319 мільйонів доларів - 20% до доходів, що свідчило про здоров'я компанії, то вже 2010 році наш прибуток склав всього 95 мільйонів - 9% від доходів", - розповів Проживальський.

"Отже, якщо у нас зараз заберуть 5% (збору до Пенсійного фонду. - ред.), то у нас залишиться лише 4% від доходів. Жодна компанія не хоче працювати у збиток. Ми змушені будемо піднімати тарифи. Це ляже на плечі користувачів", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання промвиробництва сповільнилося до 3,8%

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олег Царьов (Партія регіонів) зареєстрував 9 грудня законопроект N9577, що пропонує розширити список платників збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Текст документа ще не оприлюднено, але, як сказав Царьов виданню "Комерсант-Україна", зміни стосуватимуться операторів мобільного зв'язку. Крім збору до Пенсійного фонду (ПФУ) в розмірі 7,5%, який зараз платять споживачі за надані їм послуги, ще 7% планується стягувати з самих операторів.

Зараз ви читаєте новину «"Пенсійний" збір з мобільних операторів ляже на плечі абонентів - учасник ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути