понеділок, 12 грудня 2011 09:36

Гроші на пенсії українцям хочуть взяти у мобільних операторів

Гроші на пенсії українцям хочуть взяти у мобільних операторів

У Верховній Раді пропонують змусити мобільних операторів платити додатковий збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 7%.

Учасники ринку відзначають, що введення нового збору призведе до зростання тарифів, оскільки податкове навантаження на їх споживачів збільшиться вдвічі, пише "Комерсант - Україна" в публікації "Мобільному зв'язку наказують дорожчати".

Член парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олег Царьов (Партія регіонів) зареєстрував 9 грудня законопроект N9577, що пропонує розширити список платників збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Текст документа ще не оприлюднено, але, як сказав Царьов, зміни стосуватимуться операторів мобільного зв'язку. Крім збору до Пенсійного фонду (ПФУ) в розмірі 7,5%, який зараз платять споживачі за надані їм послуги, ще 7% планується стягувати з самих операторів.

"Цей платіж допоможе скоротити дефіцит Пенсійного фонду", - заявив він, не уточнивши економічний ефект для бюджету ПФУ від збільшення податкового навантаження.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На чорнобильців пустили армію "Беркуту": без сутичок не обійшлося

За даними Державної служби статистики, у січні-жовтні 2011 року за діючою ставкою в 7,5% Пенсійний фонд отримав 2 млрд грн.

Це не перша ініціатива, спрямована на скорочення дефіциту ПФУ. Влітку депутати ухвалили пенсійну реформу. Вже восени Кабінет міністрів пообіцяв подати до парламенту законопроекти, що запроваджують податок на багатство (800 млн грн щорічно) і 12-відсотковий податок на операції з офшорами (0,93-1,98 млрд грн).

Ефект від передбачуваної легалізації зарплат для пенсійного та соціальних фондів оцінюється в 30 млрд грн. Однак відповідні законопроекти також ще не подані в Раду.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на пенсії українцям хочуть взяти у мобільних операторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути