пʼятниця, 09 грудня 2011 12:19

Рада ще більше наблизила економіку України до Кіпру

Рада ще більше наблизила економіку України до Кіпру

Верховна Рада ратифікувала дві угоди про співпрацю між Україною та республікою Кіпр у сфері захисту секретної інформації, а також в економічній і науково-технічній сферах.

За ратифікацію міжурядової угоди про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом проголосувала 271 депутатська картка з 295 зареєстрованих в залі.

Зазначимо, що угода між Україною та республікою Кіпр про економічне, наукове, технічне та промислове співробітництво була підписана 4 липня 2011 року в Києві.

Документ створює необхідні умови для розвитку двостороннього співробітництва в галузях, що становлять взаємний інтерес двох держав, зокрема: шляхом створення промислових комплексів, розширення та модернізації промислових підприємств, обміну науковою і науково-технічною інформацією, фахівцями, обладнанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко не обкладе митами офшорний Кіпр: Гроші можна знайти в іншому місці

У свою чергу, ратифікація угоди про захист секретної інформації необхідна для створення правових засад захисту інформації з громадським доступом, обмін якою, у разі необхідності, буде здійснюватися між сторонами в ході співробітництва.

Суб'єктами виконання угоди є: державні органи, підприємства, установи та організації, які проводять діяльність, пов'язану з державною таємницею і отримали дозвіл на передачу секретної інформації іноземному партнеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 90% українських інвестицій припало на офшорний Кіпр

Угода визначає порядок інформаційного обміну та створює необхідність забезпечення належного державного контролю для дотримання вимоги національного законодавства з охорони інформації з обмеженим доступом.

Зараз ви читаєте новину «Рада ще більше наблизила економіку України до Кіпру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути