четвер, 19 квітня 2018 16:30

Звідки Україна імпортує найбільше товарів

Звідки Україна імпортує найбільше товарів
Найбільше до України імпортували Росія, Китай, Німеччина, Польща, Білорусь. Фото: Укринформ

В Україні за січень-лютий 2018 року імпорт зріс на 20%, порівняно з аналогічним періодом 2017-го. Експорт за цей час додав лише 18%.

"Війна, яку ми ведемо з Росією, є гібрідною. Адже Росія - знову імпортер номер один у нашу країну. За рік збільшила імпорт на 25 відсотків. Далі йде Китай. Збільшив поставки товарів до України на 37 відсотків", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він додав, що у першу п'ятірку імпортерів також увійшла Німеччина - на 12% більше імпорту. Польща – на 23% і Білорусь - на 7%.

"Водночас Україна зменшила експорт у Росію та Китай. Попри це, російський ринок залишився основним для продажу української продукції. Хоча виробники знизили поставки на нього на п'ять відсотків. До Польщі ми збільшили поставки товарів, продуктів та послуг на 33 відсотки. До Італії - на 59. До Туреччини - на 16. Поставки на 28 відсотків зменшилися до Індії", - зауважив Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Україні загрожує стрімке зростання цін

За даними ДФС, єдина група товарів, яка продемонструвала негативну динаміку - це продукти та агропродукція.

"Україна зменшила їхній продаж на зовнішні ринки на п'ять відсотків, а імпортувала більше як на 23 відсотки. Подальше зростання вартості українських продуктів збільшуватиме їхній імпорт", - прокоментував Дорошенко.

За перші 3 місяці 2018-го Україна експортувала 1,92 тис. т сиру. Це на 23,9% більше, ніж за аналогічний період 2017-го. Експорт зріс на $7,23 млн.

Зараз ви читаєте новину «Звідки Україна імпортує найбільше товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути