Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2012 11:51

Основні фонди теплової енергетики майже повністю зношені, галузь деградує - експерт

Основні фонди теплової енергетики майже повністю зношені, галузь деградує - експерт

Енергетична галузь Україні все ще перебуває у робочому стані, але зношеність її основних фондів постійно зростає.

Про це розповів президент Енергетичної асоціації України Василь Котко в ефірі Першого ділового каналу.

"Енергетична галузь знаходиться в робочому стані. Це продемонструвала холодна зима, при якій енергетична галузь, зокрема електроенергетика, працювала нормально. Це якщо казати, відштовхуючись від сьогодення. Якщо ж подивитися глибше на стан енергетики, то ми змушені визнати, що основні її фонди безнадійно застарілі", - сказав він.

Водночас, за його словами, у тепловій енергетиці 90% основних фондів є повністю зношеними, а 60% двічі відпрацювали свій нормативний ресурс.

"Якщо візьмемо розподільчі мережі, то там зношеність досягає 60%. З кожним роком вони стають все більш старшими, зношеність збільшується. У той же час процес розбудови нових мереж йде не просто мляво, а такими кроками, які цю тенденцію навіть не врівноважують. Тобто деградація галузі, зокрема, теплових мереж продовжується", - зазначив Котко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні курс євро піднявся на купівлі, долар стабільний

Президент Енергетичної асоціації наголосив, що виходом із цієї ситуації може бути реформування самої галузі і більш активне проведення реформ в економіці взагалі.

"Щоб модернізувати галузь, необхідно провести реформи. А як проводитимуться реформи в енергетиці, якщо бізнес-клімат в Україні буде таким самим, як зараз? А за рейтингами простоти ведення бізнесу наша країна займає останні місця, і ситуація не покращується. За цих умов залучити інвестиції в енергетику вкрай важко. А розраховувати на державні інвестиції, особливо у такій небагатій країні, я вважаю, безперспективно", - підкреслив Котко.

Зараз ви читаєте новину «Основні фонди теплової енергетики майже повністю зношені, галузь деградує - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути