вівторок, 31 січня 2012 09:10

Одне з найменших в Україні обленерго хочуть купити троє олігархів

Одне з найменших в Україні обленерго хочуть купити троє олігархів

Фонд державного майна (ФДМ) отримав три заявки на участь у приватизаційному конкурсі з продажу 45% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Чернівціобленерго".

Про це повідомила прес-служба відомства, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Одне на трьох".

Офіційно претенденти будуть названі лише після відкриття конвертів із заявками. Але ще минулого тижня керуючий директор VS Energy Михайло Спектор заявив, що його компанія планує взяти участь в конкурсі. За даними джерела видання в цій компанії, в конкурсі також братимуть участь структури Костянтина Григоришина та Григорія Суркіса.

Спектор 27 січня розповів журналістам, що його компанію цікавлять ще як мінімум два підприємства - "Хмельницькобленерго" і "Миколаївобленерго". Про початок підготовки до продажу 45-відсоткових пакетів цих компаній було оголошено в січні.

"У нас є плани з розвитку всіх п'яти обленерго, на які ми претендуємо. Вони потребують інвестицій, і ми готові їх вкласти у розвиток обленерго", - сказав Спектор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці хочуть купувати задешево, тому ми продаємо нашим інвесторам - Рябченко

Отримати коментарі інших претендентів на "Чернівціобленерго" виданню вчора не вдалося.

"Чернівціобленерго" - найменше з розподільних підприємств в Україні з найбільшим обсягом енерговитрат. Початкова вартість державного пакета акцій ВАТ "Чернівціобленерго" становить 65 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіси та Григоришин поборються за "Вінницяобленерго"

"Це не така велика сума, і її може акумулювати будь-який з потенційних покупців", - вважає старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

Інтерес до акцій підвищує заява Нацкомісії регулювання електроенергетики про те, що до кінця 2012 року мають зрости тарифи для обленерго, а також плани Міненерго почати довгоочікувану реформу енергоринку, зазначив головний інвестстратегії фінансової групи БКС Максим Шеїн.

Нагадаємо, конкурс з продажу пакета акцій ВАТ "Чернівціобленерго" відбудеться 7 лютого 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Одне з найменших в Україні обленерго хочуть купити троє олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути