Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2011 16:12

Іноземці хочуть купувати задешево, тому ми продаємо нашим інвесторам - Рябченко

Іноземці хочуть купувати задешево, тому ми продаємо нашим інвесторам - Рябченко

Іноземні інвестори погоджуються брати участь у конкурсах з приватизації українського майна переважно лише якщо воно продається за низькою ціною.

Про це заявив глава Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко у ефірі "ЕРА ФМ"

"Наше завдання головне - щоб існував покупець. Навіть на цікаві об'єкти, коли є проблема із запозиченням ресурсів на світовому ринку, проблемно знайти покупця як всередині, так і зовні. Тому коли ми бачимо, що покупці існують, ми спокійно виводимо на конкурс і не дуже сумуємо з того, що не пройшов хтось, кого ми хотіли побачити. А ми хотіли би побачити компанії європейські, американські, компанії з інших країн. Але ми їх не бачимо. Не бачимо їх бажання брати учать у конкурсах і, особливо, конкурувати", - сказав він.

"Вони навіть коли приходять і беруть участь у розмовах, то зазначають, що ціна в Україні має бути низька: якщо ви будете продавати, встановивши низьку ціну, тоді ми прийдемо і будемо брати учать у конкурсі. Це є неприйнятна для нас позиція, ми ніколи на неї не погоджувались. Ми, навпаки, бачимо ситуацію так: у нас є покупці, ми виставляємо високі ціни, вище ринкових", - додав Рябченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На міжбанку трохи подорожчали долар та євро

Крім того, глава ФДМУ заперечив інтерес відомства у поверненні об'єктів, що раніше були приватизовані представниками опозиційних партій.

"Звісно, можна побудувати кар'єру на тому, що зараз почати забирати у якої партії, яка перебуває в опозиції, системно об'єкти, які вони приватизували, позвинувачувати їх у всьому. Але що виграє держава у такій ситуації? Аж нічого. Бо державі потрібні працюючі підприємства", - зауважив він.

Зазначимо, що цього DTEK Holdings Ltd., що входить у холдинг СКМ бізнесмена Ріната Ахметова, виграв конкурси з продажу енергокомпаній "Київенерго" та "Західенерго". Експерти припускали, що їх було продано за ціною, нижчою від ринкової, а іноземні інвестори запропонували би більші кошти, якби брали учать у конкурсах з продажу.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці хочуть купувати задешево, тому ми продаємо нашим інвесторам - Рябченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути