Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2011 20:45

Офіційно кредитний рейтинг США не понизився і збережеться ще кілька років - експерт

Офіційно кредитний рейтинг США не понизився і збережеться ще кілька років - експерт

США у найближчі кілька років збережуть найвищий кредитний рейтинг "ААА", попри зниження його міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's до "АА +" з "негативним" прогнозом.

Таку думку висловив директор департаменту управляння активами інвестиційної компанії Андрій Нестерук в ефірі Першого ділового каналу.

"Зараз рейтинг Сполучених Штатів знизило лише одне агентство, і офіційно він залишається на рівні "ААА" — найвищим у світі", — зазначив він, нагадавши, що офіційно кредитний рейтинг США визначають за оцінками двох агентств — S&P і Moody's.

За його словами, офіційне зниження кредитного рейтингу США призведе до вкрай негативних наслідків для держави.

"Це може спричинити хвилю паніки. Деякі країни на кшталт Росії або Південної Кореї, які є великими утримувачами державного боргу США, можуть зменшувати свої позиції в облігаціях. Тоді американські облігації почнуть знижуватися в ціні, а це почне вимивати гроші з інших активів — самі американці почнуть продавати акції і купувати дешеві облігації. Це з часом може призвести до чергової хвилі рецесії в економіці. Фінансові ринки і реальна економіка в таких розвинених країнах, як США, дуже пов'язані", — сказав експерт.

Утім, на переконання Нестерука, розвиток такого сценарію малоймовірний.

"Moody's заявили, що можуть понизити рейтинг, якщо не будуть прийняті кроки американським урядом, упродовж року-півтора ... Мені здається, що в 2011 році Moody's це питання порушувати не буде. Вони зараз більш-менш задоволені тим, що американці дійшли певної згоди щодо підвищення ліміту держборгу і скорочення витрат. Якщо до листопада американський уряд і Сенат погодяться на чергові скорочення, то найгіршого сценарію не буде", — вважає він.

Зараз ви читаєте новину «Офіційно кредитний рейтинг США не понизився і збережеться ще кілька років - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути