понеділок, 08 серпня 2011 09:42

S & P вперше в історії знизило кредитний рейтинг США до "негативного прогнозу"

S & P вперше в історії знизило кредитний рейтинг США до "негативного прогнозу"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вперше в історії знизило кредитний рейтинг США з рівня "ААА" до "АА +" з "негативним" прогнозом.

Про це повідомила BBC.

S & P пояснило, що знизило кредитний рейтинг країни через зростаючий державний борг, а також через те, що уряд США не вживає досить ефективних заходів для вирішення проблеми боргу.

Представник міністерства фінансів США заявив, що рейтингове агентство, ухвалюючи рішення про зниження найвищого кредитного рейтингу країни, помилилося в підрахунках на $ 2 трлн.

"Прорахунок в оцінці на $ 2 трлн каже сам за себе", - заявив прес-секретар міністерства, коментуючи рішення S & P знизити кредитний рейтинг країни.

Така помилка, на думку міністерства, ставить під сумнів компетентність експертів рейтингового агентства.

У США першими відреагували на цю звістку політичні опоненти партії Барака Обами - республіканці. Багато хто з них головним відповідальним за зниження кредитного рейтингу США назвали президента.

"Це справжній удар по американській економіці, по нашому положенню в світі", - сказав Рік Санторо, який збирається боротися за право висунення в президенти від Республіканської партії.

Лідер сенатських демократів Гарі Рід, у свою чергу, заявив, що зниження рейтингу S & P продемонструвало важливість "збалансованого підходу до скорочення бюджетного дефіциту, в якому необхідно комбінувати зниження держвитрат і заходів щодо підвищення доходів". Серед таких заходів він назвав відмову від податкових пільг для благополучних і нафтових компаній.

Між тим, трьома днями раніше Moody's Investors Service і Fitch Ratings, два з трьох провідних світових рейтингових агентств, підтвердили кредитний рейтинг США на рівні "ААА", таке рішення вони ухвалили після того, як Обама підписав закон про підвищення ліміту держборгу.

Прогноз рейтингу США - "негативний", йдеться в повідомленні агентства Moody's. Експерти зазначали, що Вашингтону, щоб зберегти нинішню кредитну оцінку, потрібно вжити додаткових заходів для скорочення дефіциту бюджету.

Fitch повідомило, що проведе в серпні аналіз рейтингу США. Не виключено, що за підсумками цього аналізу американський рейтинг також отримає негативний прогноз.

Зараз ви читаєте новину «S & P вперше в історії знизило кредитний рейтинг США до "негативного прогнозу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути