вівторок, 28 серпня 2012 06:27

"Нехай Обама молить Бога, щоб Китай обігнав США" - Financial Times

"Нехай Обама молить Бога, щоб Китай обігнав США" - Financial Times
morningwhistle.com

Як трактувати прогноз МВФ про те, що в 2017 році китайська економіка стане найбільшою у світі, обігнавши американську? "Це зовсім не стане обвинувальним вердиктом для економічного курсу США при Обамі або його попередників", - заспокоює оглядач Financial Times Джон Озерс. У середньому американець все одно буде вчетверо багатше китайця, оскільки населення Китаю в 4 рази перевищує населення США, пояснює він.

"Більше того, бізнес і економіка США відчайдушно потребують, щоб зростання Китаю продовжувалося", - вважає автор. Але в нинішній ситуації Обамі доведеться понервувати. Тривожні ознаки в наявності: "ціни на залізну руду, керовані майже виключно попитом в Китаї, з квітня впали на третину, мідь теж дешевшає". Індекс Shanghai Composite впав до мінімуму - до рівня березня 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: Європейська криза підірве валютні ринки Азії

Великі американські компанії сильно залежні від ситуації в китайській економіці, вважає автор. Тим часом, за даними Deutsche Bank, з кінця 2010 року індикатори компаній, зав'язаних на Китаї, гірше на 40%, ніж індикатори компаній, зав'язаних на США. Стурбованість ситуацією в Китаї, накладаючись на політичні ризики в Європі і США, змушує компанії зволікати з рішеннями, пише автор. Caterpillar, наприклад, скорочує виробництво в Китаї.

Але якщо зростання Китаю відновиться, американці стануть багатшими, підкреслює оглядач.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай Обама молить Бога, щоб Китай обігнав США" - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути