вівторок, 03 липня 2012 15:04

Янукович хоче розвивати стратегічне партнерство з Росією, Митним союзом та Китаєм

Янукович хоче розвивати стратегічне партнерство з Росією, Митним союзом та Китаєм
Віктора Януковича прагне розвивати стосунки з Росією та Китаєм. Фото: job-sbu.org

За словами глави держави, Росія, США і Китай є пріоритетними для стратегічного партнерства

"Україна формує систему своїх стратегічних відносин, виходячи з проголошеного курсу на модернізацію країни в сучасному глобалізованому світі. Особливого значення набуває взаємодія з РФ, США і КНР", - сказано в тексті щорічного послання президента України Віктора Януковича Верховній Раді.

Також у посланні президента наголошується, що Україна усвідомлює важливість подальшого розвитку конструктивних і рівноправних відносин з РФ, зокрема, з огляду на критичну залежність української економіки від російських енергоносіїв.

"Завершення періоду напруженості в українсько-російських відносинах саме по собі не вирішило наявні проблемні питання, хоча і створило більш сприятливі умови для конструктивного діалогу і пошуку компромісів", - вважає Янукович.

За словами президента, безумовним досягненням у двосторонніх відносинах є підписання довгострокової комплексної програми економічного співробітництва на 2011-2020 рр..

Янукович також відзначив доцільність для розвитку стратегічного співробітництва з інтеграційними об'єднаннями на просторі СНД розробити, зокрема, такі інструменти зовнішньоекономічної політики:

- Систему заходів щодо співробітництва з відповідними органами Митного союзу в сфері оцінки та атестації українських підприємств для експорту продукції та послуг на ринки Митного союзу; - комплексний план превентивних заходів для запобігання витіснення української товарної продукції з ринків Російської Федерації;

- Введення в відносинах з країнами Митного союзу та ЄврАзЕС принципів застосування торговельних обмежень у відповідності до норм і правил СОТ, які є виключною (надзвичайних) мірою, обмеженою в часі і стосуються дуже вузької товарної групи;

- Стратегію взаємодії України з країнами Митного союзу і ЄврАзЕс, що базується на загальноєвропейських принципах торгово-економічного співробітництва, визначених в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС;

Крім того президент вказав на доцільність рухатися в напрямку отримання Україною статусу спостерігача в Шанхайській організації співробітництва.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче розвивати стратегічне партнерство з Росією, Митним союзом та Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути