пʼятниця, 29 червня 2012 13:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У нас немає ані судів, ані експертиз. У нас є Янукович - "бютівець"

У нас немає ані судів, ані експертиз. У нас є Янукович - "бютівець"
Сергій Пашинський: влада шукає формальний привід притягнути Тимошенко до суду. Фото: economics.lb.ua

Судова-медична експертиза стану здоров'я Юлії Тимошенко потрібна лише для того, щоб був формальний привід притягнути її до суду і засудити у черговій справі.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Сергій Пашинський.

"На жаль за останній рік, зокрема і по справі Тимошенко, ми побачили, що такого юридичного поняття як експертиза не залишилося", - прокоментував "бютівець" відмову Тимошенко від судово-медичної експертизи, призначеної судом.

Пашинський підкреслив: "Я хочу нагадати, що коли Юлію Тимошенко звіряче побили охоронці, якісь медичні експерти написали, що такого не було. А коли вже фотографії були опубліковані, вони почали щось там розповідати. Тобто спочатку вони встановили, що взагалі немає синців, а потім вони вже почали ліпити щось там ще".

Нардеп також нагадав, що коли розглядалась газова справа, захист Тимошенко запитав експерта, який робив економічну експертизу: "Чи правильно ми розуміємо, що економічна експертиза робиться виключно по бухгалтерським документам", на що експерт, за словами Пашинського, ствердно сказав, що так. "Друге питання було, чи робилася ця експертиза по бухгалтерським документам, експерт сказав: "Ні". Але тим не менше, ці експерти підписали цю псевдо-експертизу і взяли на себе кримінальну відповідальність", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор хоче відкласти касацію Тимошенко до результатів експертизи

Нардеп пояснив: "Я навів тільки два приклади. І ми прекрасно розуміємо, що у нас немає ані судів, ані експертиз, ані прокуратури. У нас є Віктор Федорович Янукович".

"Бютівець" підкреслив, що влада наполягає на проведенні експертизи, бо хоче якомога швидше засудити Тимошенко у черговій справі.

"Я хочу нагадати один момент, це те, що українська сторона погодилася створити міжнародну економічну комісію, в яку ввійшли німецькі і українські лікарі. І вони прийшли до єдиного висновку, як нам тоді сказала Моїсеєнко (заступник голови МОЗ Раїса Моїсеєнко — ред.), що Тимошенко не може приймати участі у судовому засіданні і вона повинна лікуватися", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати категорично проти перенесення касації Тимошенко: "Нехай хоч десять експертиз призначають"

"У результаті Юлія Володимирівна зараз лікується, але на серпень призначено засідання Європейського суду у газовій справі. Зрозуміло, що Януковичу треба терміново осудити Тимошенко з якоїсь іншої справи. Наприклад, по абсолютно фальсифікованій справі ЄЕСУ, щоб мати підстави її не відпускати після рішення Європейського суду, який, зрозуміло, визнає Юлію Володимирівну потерпілою", - наголосив нардеп.

Пашинський додав: "Це все їхні мотиви. Вони кримінальні і вони не має ніякого відношення до судочинства". Нардеп наголосив, що навіть якщо експертизи так і не буде проведено, це не завадить їм засудити екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суд над Тимошенко прибули спостерігачі Європарламенту

"Вони ж провели судове засідання в камері Лук'янівського СІЗО. Їх же не зупинило те, що адміністрація СІЗО видала медичну довідку, що Юлія Тимошенко не може встати. Мене не здивує, що вони її осудять в лікарняній палаті, в Качанівській колонії, та в принципі і без неї можуть осудити, яка вже різниця", - підкреслив він.

Та експертиза, за словами Пашинського, дасть їм начебто "формальний привід сказати, що Тимошенко здорова, хоча німецькі лікарі заявили, що це неправда. і вони силою її потягнуть в суд і будуть судити".

Зараз ви читаєте новину «У нас немає ані судів, ані експертиз. У нас є Янукович - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути