субота, 25 серпня 2012 09:46

"Чому світові ціни на нафту падають, а в Україні вартість бензину зростає? Бо в нас монополістичний капіталізм"

"Чому світові ціни на нафту падають, а в Україні вартість бензину зростає? Бо в нас монополістичний капіталізм"
Держава має забезпечити, щоб приватний капітал вчасно інвестував у модернізацію, чого не відбувається, наголошує Юрій Костенко Фото: rkm.kiev.ua

Великий капітал – це півтора десятка прізвищ, які контролюють усю економічну політику країни. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив лідер Української народної партії Юрій Костенко.

"Саме від їхнього розуму залежить, коли наблизиться Україна до європейської економічної моделі та політики. Я з багатьма з них особисто спілкувався. Казав: шлях, яким іде Україна, б'є і по ваших інтересах, бо для великого капіталу треба політична стабільність, прогнозована на роки стратегія економічного розвитку. Наприклад, за 5–10 років можна принципово змінити якість транспортних коридорів в Україні, адже це – колосальний не задіяний виробничий потенціал. Експерти оцінюють його в 30 мільярдів доларів додаткових доходів до бюджету", - зауважив він.

Чим живе сьогодні великий капітал, запитує Костенко.

"Брак бюджетних коштів, соціальна напруга, відсутність перспективної економічної політики зменшують їх конкурентоспроможність на світових ринках. А вони ж там торгують лише металом, хімічною продукцією, зерном. Дійшли до того, що не можуть заповнити всі робочі місця українцями, бо наш інтелектуальний потенціал утік за кордон. Тому наймають корейців, китайців. Мої аргументи всіма сприймаються дуже гарно, але коли доходить до конкретики, то починається приблизно з такого: "Добре, ми з вами згодні, але де взяти таку політичну партію чи політичні сили, що зможуть у Верховній Раді забезпечити 226 голосів за те, що ви пропонуєте?", - наголосив лідер УНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська економіка не має імпульсів до росту - Пинзеник

Костенко зауважив, що держава має забезпечити, щоб приватний капітал вчасно інвестував у модернізацію, чого не відбувається.

"Щоб не було монополії, яка за один день може підняти вдвічі ціни на будь-що. Наприклад, чому світові ціни на нафту падають, а в Україні вартість бензину зростає? Бо в нас монополістичний капіталізм. На початку ХХ століття у США він призвів до Великої депресії. В Україні відбувається те саме", - зауважив він.

Повне інтерв'ю Юрія Костенко читайте у журналі "Країна" № 32 (135) за 23 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Чому світові ціни на нафту падають, а в Україні вартість бензину зростає? Бо в нас монополістичний капіталізм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути