Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2012 14:06

Електоральне ядро Януковича буде розмиватися – експерт

Електоральне ядро Януковича буде розмиватися – експерт
Олександ Палій каже, що Януковичу ще зовсім трохи залишилось до точки неповернення. Фото: podrobnosti.ua

12,6 відсотків підтримки президента Віктора Януковича свідчать про те, що український народ має довге терпіння.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2012: на старті опозиція обходить владу

"Такий відсоток для президента Януковича – це дуже багато. Люди не мають сумнівів у тому, чим займається цей режим – власним збагаченням і відсуванням народу на периферію. Але ці цифри говорять, що така кількість громадян поводили б себе не місці Януковича так само, як і він. Це достатньо серйозний симптом хвороби. З іншого боку, ми бачимо певне одужання, адже співвідношення тих, хто довіряє і не довіряє президенту, становить один до чотирьох", - зазначив він.

За словами експерта, як тільки президенти Леонід Кучма та Віктор Ющенко проходили планку вісім відсотків, це означало що "реанімація їх, як політиків, неможлива".

"Тому виграти вибори вони фізично не могли. От Янукович до цієї межі ще трішки залишилося. Надалі його рейтинг знижуватиметься – електоральне ядро буде розмиватися", - наголосив Палій.

Він зауважив, що зараз влада цинічно розказує про те, що економіка країни зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партії регіонів уже ніщо не допоможе"

"Але багато економістів говорять, що економіки, як організму, в Україні не існує. Є тільки набір монополій, які викачують гроші. Такий шлях розвитку веде до деградації. Електорат це помітить, і рейтинг Януковича опуститься до планки вісім відсотків. Хоча якщо він почне щось робити – відірве від державної казни тих, хто до неї присмоктався, то зможе цього уникнути. Поки ми не бачимо таких кроків. Президент може ходити до церкви, хреститися, говорити про мораль, але навколо нього люди продовжують займатися своїми справами по збагаченню", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, згідно опитування Центру Разумкова, президента Віктора Януковича повністю підтримують 12,6 % громадян України, у той час як не підтримують — 47 %.

Зараз ви читаєте новину «Електоральне ядро Януковича буде розмиватися – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути