вівторок, 23 лютого 2010 16:05

НБУ вирішив ліквідувати ще один невеликий банк

НБУ вирішив ліквідувати ще один невеликий банк

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення ліквідувати що входить у групу невеликих банк "Арма" з 22 лютого 2010 року. Про це йдеться в листі НБУ комерційним банкам.

"Згідно з постановою Правління НБУ, з 22 лютого 2010 відкликана банківська ліцензія у ТОВ КБ" Арма "та ініційовано процедуру ліквідації банку", - говориться в листі.

Банк "Арма" одним з перших знайшов нових інвесторів, якими стали холдингова компанія "Петрус", що займається лікеро-горілчаним і будівельним бізнесом, та група компаній "Гамма", зокрема "Гамма-Консалтинг" (займається телекомунікаційним бізнесом, адвокатською діяльністю).

З 17 квітня поточного року Національний банк України ввів тимчасову адміністрацію в банк "Арма" і встановив мораторій на задоволення вимог кредиторів терміном на шість місяців - до 16 жовтня, який після був додатково продовжений ще на один місяць - до 15 листопада 2009 року.

Банк "Арма" створений в 2003 році, відповідно до класифікації НБУ входить до групи невеликих банків (IV група). Станом на 1 січня 2009 року найбільшим акціонером банку був ТОВ "Алмазнянський ливарно-механічний завод" (99,72%). До 1 липня статутний капітал банку "Арма" складав 75 млн.грн., Власний - 44,885 млн.грн.


УНІАН
Зараз ви читаєте новину «НБУ вирішив ліквідувати ще один невеликий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути