середа, 21 листопада 2012 14:32

НБУ: Валютну паніку нагнітають спекулянти, які женуться за надприбутком

НБУ: Валютну паніку нагнітають спекулянти, які женуться за надприбутком
У НБУ вважають, що валютний ажіотаж створений штучно. Фото: korrespondent.net

Створення Національним банком України (НБУ) Комітету із запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій обумовлене значною активізацією валютних спекулянтів.

Про це заявив голова Комітету Юрій Горшков у інтерв'ю каналу БТБ.

"Основна причина, через яку Національний банк вирішив створити такий комітет і більш активно втрутитися в ситуацію, яка відбувається нині на валютному ринку - в тому, що паніка, створена недобросовісними учасниками ринку, яких прийнято називати спекулянтами, уже перейшла певну межу, коли це можна було би регулювати більш спокійними методами", - сказав Горшков.

За його словами, валютний ажіотаж створений штучно.

"Є низка людей, які хочуть заробити на цьому надприбуток і залучили фактично всіх громадян України в цю піраміду. Але якщо у випадку з пірамідою можна притягнути організаторів до відповідальності, то тут всі основні функції перекладені на саме населення. З'являються публікації, що курс буде 10-12. Але чомусь не наводяться економічні обгрунтування. Люди, які переживають за свої заощадження, починають відразу намагаються купити хоч якусь валюту. Тут з'являються ще одні недобросовісні учасники ринку, які починають запроваджувати ліміти по сумам продажу, починають притримувати валюту, штучно завищувати курс на фоні цих заяв. У результаті - паніка на ринку", - заявив Горшков.

Зараз ви читаєте новину «НБУ: Валютну паніку нагнітають спекулянти, які женуться за надприбутком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути