вівторок, 22 червня 2021 12:24

Назвали причини різкого подорожчання нафти

Назвали причини різкого подорожчання нафти
Відновлення туристичного попиту є основною причиною подорожчання нафти. Фото: Reuters

Нафта може подорожчати до $100 за барель наступного року. Відновлення туристичного попиту є основною причиною. Про це повідомив американський фінансовий конгломерат Bank of America.

2022 року світове споживання нафти випереджатиме пропозицію. Відновлення економіки після пандемії збільшить споживання пального, повідомляє WorldOil.

"Є великий стримуваний попит на нафту, готовий до вивільнення", – заявив голова відділу сировинних досліджень банку в Нью-Йорку Франциско Бланч.

Якщо нафта подорожчає до прогнозованих $100, це буде вперше після 2014 року. Потік сланцевої сировини зі США тоді призвів до падіння ринку. Відтоді він повністю не відновився, пише OBOZREVATEL.

Раніше ціни на нафту еталонних марок зросли на тлі публікації Американським інститутом нафти даних про зниження запасів сировини в США. Інститут повідомив, що за тиждень комерційні запаси в США скоротилися на 2,1 млн барелів. Водночас аналітики очікували зниження на 3,6 млн барелів.

Офіційну статистику комерційних запасів сировини опублікує в середу ввечері міністерство енергетики США.

2021 року ціна нафти пішла вгору на тлі досягнення країнами ОПЕК+ нових угод. За ними Росія та Казахстан зможуть збільшити виробництво в лютому й березні на 65 тис. і 10 тис. барелів на добу відповідно. Саудівська Аравія скоротить видобуток приблизно на 1 млн барелів на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські порти стоять порожні, а ми веземо пальне з Росії та Білорусі

Загальний обсяг видобутку нафти в ОПЕК у лютому й березні 2021 року залишиться на рівні 22,1 млн барелів на добу. Загальний обсяг видобутку партнерами за угодою ОПЕК+ збільшиться в лютому до 14,6 млн барелів, а в березні – до 14,9 млн барелів.

Наприкінці березня ціни на нафту еталонних марок різко впали на тлі інформації про розблокування Суецького каналу через вантажний контейнеровоз Ever Given.

Блокування Суецького каналу через контейнеровоз Ever Given коштувало $10 млрд доларів на добу. Щонайменше сім танкерів, що перевозять 6,3 млн барелів нафти на понад $400 млн, не могли пройти через канал.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини різкого подорожчання нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути