Ексклюзиви
вівторок, 24 березня 2020 10:55

Назвали найпопулярніші товари під час коронавірусу

Назвали найпопулярніші товари під час коронавірусу
Експерт назвав три найпопулярніші продукти під час карантину pixabay.com

Алкоголь, продукти харчування та дитячі іграшки стали найпопулярнішими товарами під час коронавірусу. Про це розповідає Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН

"Споживання алкоголю в Італії зросло на 11,9%. Італійці й дома випити, схоже, зовсім не проти. Дуже багато зараз онлайн вечірок, або навіть на балконах - люди виходять і перекрикуючись, роблять чін-чін (тобто "будьмо"). В Україні Укрспирт запустив кілька додаткових заводів, щоб впоратися зі зростанням попиту. І щось мені підказує, що не весь той додатковий попит намастять на руки. Точно частково воно й всередину потрапить", - каже Ярмак.

Експерт також зазначає, що експорт аграрної продукції та продуктів харчування в січні різко зріс і встановив новий рекорд. Хоча є певні побоювання, що в березні буде провал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза буде унікальною: економіст пояснив, хто першим залишиться без роботи

"Багато споживачів бояться купувати італійське, бо зараз слова "Італія" та "коронавірус" є тотожними в головах споживачів. Та, в цілому, аграрна галузь не очікує проблем з реалізацією. Тільки боїться, що не вистачить робочих рук", - додає Ярмак.

По всьому світу збільшились продажі товарів для дітей, особливо різних іграшок, ігор, книжок.

"Діти вдома, і їх потрібно розважати. Apple заробляє шалені гроші, продаючи ігри для своїх девайсів, бо батькам потрібно ще й працювати. Але індустрія дитячих іграшок та товарів для немовлят відчує справжній бум приблизно в грудні-січні, і, до речі, не тільки в Італії, а й по всьому світу. Бебі-буми бували завжди після блекаутів, що змушували людей провести разом 1-2 днів. Що ж говорити про тижні, а може й місяці разом? Отже, якщо ви інвестор, то розумієте, куди зараз дуже вигідно вкладати кошти", - каже експерт.

Без роботи через економічну кризу можуть залишитися від 170 до 500 тис. українців. Найпершими без роботи ризикують залишитися неформально зайняті працівники. В Україні - це 20% усіх працівників, або 3,4 мільйона людей. Із них 22-23% працюють у сферах торгівлі, дрібного ремонту, харчування, готелів і транспорту. Тобто майже 700 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші товари під час коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути