четвер, 06 грудня 2018 21:10

Назвали найнебезпечніші професії в Україні

У листопаді професією з найнебезпечнішими умовами праці була професія водія. За місяць зафіксували 8 травм.

Водіям з небезпечними умовами праці надається додаткова відпустка. Це 28 днів для тих, хто за кермом навантажувача. Для водіїв електро- та автовізка на роботах з розливання металу та на шлакових відвалах виділяють додатково 14 днів відпустки. Водії на виробництві можуть отримувати від 4 днів додатково залежно від цеху, пише Olx.ua.

У 3 кварталі 2018 року водії з небезпечними умовами праці у середньому мали 15 тис. грн у місяць. Водночас працівники сфери транспорту виявилися найбільш затребуваними в Україні після торгових фахівців. Великий попит на них і за кордоном. Там готові платити понад 1 тис. євро.

Автор: olx.ua
  Найнебезпечнішою є професія бетоняра. У місяць йому у середньому платять 17,5 тис. грн.
Найнебезпечнішою є професія бетоняра. У місяць йому у середньому платять 17,5 тис. грн.

Ще однією професією з небезпечними умовами став електромонтер. Для них держава виділила додаткових 14 днів відпустки. Електромонтери у середньому отримують 11 тис. грн зарплати.

Небезпечною також є професія бетоняра. У місяць він у середньому отримує 17,5 тис. грн. Бетоняри, зайняті на дробильних цехах, можуть відпочити додаткові 2 тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовна кава та абонемент у спортзал: як роботодавці заохочують працівників

Крім того, небезпечні умови праці для слюсарів. Їм платять 10 тис. грн зарплати. На більшості підприємств їм надають ще 14 днів відпустки.

Вантажник гірничорудної промисловості також увійшов до рейтингу небезпечних робіт. У 3 кварталі їм платили у середньому 7 тис. грн. Зазвичай у галузі гірничодобувної промисловості надають додаткових 14 днів відпустки.

Крім надання додаткової відпустки, на підприємствах з важкими, шкідливими та небезпечними умовами праці роботодавець повинен видавати спецодяг, миючі та знешкоджуючі засоби. Для деяких видів працівників передбачений медичний огляд, його оплачує підприємство.

За даними вчених, третину життя люди проводять на роботі. Незручні й важкі умови праці та пов'язані з цим проблеми зі здоров'ям – зараз одна із причин звільнень, окрім недостатньої зарплатні, браку професійного розвитку й проблемного колективу. Через погані умови праці звільнялися 36% українців.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечніші професії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути