вівторок, 31 січня 2017 15:27

Назвали найдивніші державні закупівлі через ProZorro

Назвали найдивніші державні закупівлі через ProZorro
zelene.net

Серед найдивніших державних закупівель через ProZorro назвали дитячі іграшки, хрести і труни.

Про це повідомляє "24 канал".

1. Розвивальні іграшки

На 5,1 тис. грн у Нацбанку придбали 2 набори кубиків, економічні настільні ігри, ділову гру "Щурячі перегони-1" та логічну - "Танграм". У Нацбанку пояснили, що цими іграми заповнили дитячу кімнату.

2. Хрести і труни

У міському комунальному підприємстві "Комунтранс" Костянтинівської міської ради через ProZorro придбали труни і хрести на 50 тис. грн.

3. Послуги пошуку

Комунальне підприємство "Ритуальна служба" з Нікополя Дніпропетровської області провело тендер на 130 тис. грн із "закупівлі з пошуку інформації про клієнтів".

"За надані послуги за цим договором замовник сплачує виконавцеві 5 процентів від загальної суми реалізованих ритуальних товарів та послуг клієнтам (рідним та близьким померлих осіб, інформацію про яких надав виконавець. - Gazeta.ua)", - йдеться в угоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерія хотіла купити через Prozorro мавпу та змію

4. Алебастр і 50 лопат за 200 тис. грн

Селидіввугіля закупило на 199 999 грн через систему ProZorro 2 кг алебастру, 50 лопат, розетку, замок навісний, і три крани.

З серпня підприємство через ProZorro уклало 409 договорів з закупівель на 1,044 млрд грн. 340 тендерів оголошені на допорогову суму - менше 200 тис. грн. Тоді відкритий аукціон можна не проводити.

З 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній та з 1 серпня 2016 року - для всіх держкомпаній і держорганів обов'язковим є проведення всіх державних закупівель через систему електронних закупівель ProZorro.
Зараз ви читаєте новину «Назвали найдивніші державні закупівлі через ProZorro». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути