середа, 27 червня 2012 16:03

Навряд чи Бойко домовився з "Газпромом" - джерело

Навряд чи Бойко домовився з "Газпромом" - джерело
Бойко заявляв, що "Газпром" і "Нафтогаз України" домовилися про закупівлі російського газу. Фото: obozrevatel.com

"Газпром" спростував твердження міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка про те, що російський холдинг погодив з Україною заявку на закупівлю російського газу на 2013 рік, передає телеканал "Росія 24".

Раніше Бойко заявив, що "Газпром" і "Нафтогаз України" домовилися про закупівлі російського газу на 2013 рік в обсязі 27 млрд куб. м.

"Навряд чи це так", - зазначило джерело в керівництві "Газпрому".

Україна заявила про намір скоротити закупівлі російського газу в 2012 році з обумовлених у договорі 52 млрд куб. м до 27 млрд куб. м. Росія підкреслює: час для переговорів щодо обсягів закупівель палива на цей рік втрачено.

Договірний обсяг можна змінити не пізніше, ніж за півроку до початку поставок. Таким чином, обсяг поставок газу на 2013 рік можна обговорювати в термін до 1 липня.

Договір "Газпрому" і "Нафтогазу України" містить умову "бери або плати", яка поширюється на 80% від обсягу закупівлі газу за контрактом. Виходячи з річного контрактного обсягу на 2012 рік (52 млрд куб. м), Україна має сплатити не менше 41,6 млрд куб. м газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання ВВП у ІІ кварталі може бути більше, ніж 2% - Держстат

Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв зазначив раніше, що постачання російського газу в Україну в 2012 році можуть становити близько 40 млрд куб. м.

У червні "Газпром" надав "Нафтогазу України" попередній платіж на $2 млрд за транзит російського газу, що дозволило Україні поповнити оборотні кошти для закупівлі газу і його закачування в ПСГ.

Зараз ви читаєте новину «Навряд чи Бойко домовився з "Газпромом" - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути