вівторок, 17 жовтня 2017 13:55

Податковий борг має тенденцію до збільшення – Бамбізов

  Банки, що перебувають в процедурі ліквідаціїмають заборгованість на суму 3,14 млрд грн
Банки, що перебувають в процедурі ліквідаціїмають заборгованість на суму 3,14 млрд грн

Протягом третього кварталу 2017 року Офіс великих платників податків зміг зменшити загальний обсяг податкового боргу на 626,3 млн грн – до 12,6 млрд грн. Якщо не вжити заходів на законодавчому рівні, борг матиме тенденцію до швидкого зростання, вважає начальник Офісу Євген Бамбізов. Про це він написав у своєму блозі.

За словами Бамбізова, насамперед із виплатою боргів зволікають банки, що перебувають у процедурі ліквідації. На даний цей момент їхня сумарна заборгованість становить 3,14 млрд грн (26,7% від загальної суми боргу). Проблема в тому, що Податковий кодекс не регулює питання, що стосуються стягнення податкового боргу з таких банків. Тому Офіс виступив перед НБУ та Фондом гарантування вкладів з ініціативою: виводити податковий борг банку у процедурі ліквідації на окремий рахунок із загальної суми боргу такої установи. Крім того, в Офісі пропонують вирішити питання з веденням бухгалтерського обліку банками у процедурі ліквідації.

Цей комплекс дій дозволить зменшити податковий борг у банківському секторі на рівні Офісу ВПП більш як на 5 млрд грн, вважає Бамбізов.

Зараз ви читаєте новину «Податковий борг має тенденцію до збільшення – Бамбізов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути