пʼятниця, 29 березня 2013 10:35

Найбільші податки платить торгівля - Міндоходів

Найбільші податки платить торгівля - Міндоходів
Найбільше українських підприємств, що належать до категорії "великих платників", працюють у галузі торгівлі. Фото: dp.ric.ua

Майже третина українських підприємств, що належать до категорії "великих платників", працюють у галузі торгівлі.

Про це повідомили у Міністерстві доходів і зборів.

"Найбільше українських підприємств, що належать до категорії "великих платників", працюють у галузі торгівлі - майже третина. На другій позиції, за оперативними даними Міндоходів, йде переробна галузь, тут присутні 29,6% таких підприємств", - сказано у повідомленні.

За даними Міндоходів, інші види економічної діяльності менш привабливі для великого бізнесу. Так, енергетикою займаються 10%.

Ще 7,8% працюють у сфері оренди, інжинірингу та послуг. Майже ідентична кількість (7,7%) великих платників зайняті у транспорті та зв'язку.

У видобутку корисних копалин в Україні задіяні 5,7% підприємств цієї категорії.

Усього на обліку в Міндоходів перебуває 1480 юридичних осіб, що віднесені до "великих платників податків". З них 754 (майже 51%) обслуговуються в спеціалізованих органах ДПС. При цьому платники, які знаходяться на спеціальному обліку, з початку року перерахували до державного бюджету України 18,6 млрд грн - 49,1% від загальної суми податкових зборів.

Відповідно до Податкового кодексу, великим платником податків вважається юридична особа з обсягом доходу більше 500 млн грн за останні чотири квартали або зі сплаченою сумою податків понад 12 млн грн за аналогічний період.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші податки платить торгівля - Міндоходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути