Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 13:13

"Нафтогаз" віддав "Газпрому" $ 1,6 млрд за лютневі поставки газу

"Нафтогаз" віддав "Газпрому" $ 1,6 млрд за лютневі поставки газу

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" перерахувала ВАТ "Газпром" (РФ) понад $ 1,6 млрд, повністю розрахувавшись за постачання природного газу в лютому 2011 року.

Про це повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю держхолдингу.

"Нафтогаз Україна" щомісяця вчасно і в повному обсязі виконує свої зобов'язання перед "Газпромом" щодо оплати імпортованого природного газу", - зазначили у держхолдингу.

Раніше глава правління компанії Євген Бакулін повідомив, що НАК у лютому 2011 року імпортував близько 6,3 млрд куб. м природного газу. За його словами, в березні держхолдинг планує імпортувати близько 6 млрд куб. м газу.

Як повідомлялося, ціна імпортованого в Україну російського природного газу в першому кварталі 2011 року зросла до $ 264 за 1 тис. куб. м порівняно з $ 252 за 1 тис. куб. м у четвертому кварталі минулого року.

У березні 2010 року держхолдинг імпортував газ на суму $ 576 млн, у квітні - на $ 419 млн, у травні - на $ 730 млн, у червні - на $ 710 млн, у липні - на $ 780 млн, у серпні - на $ 711 млн, у вересні - на $ 715 млн, у жовтні - на $ 1,063 млрд, у листопаді - на $ 1043 млн, в грудні - на $ 1078 млн, у січні-2011 - $ 1,4 млрд.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" віддав "Газпрому" $ 1,6 млрд за лютневі поставки газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути