пʼятниця, 11 травня 2012 09:45

"Нафтогаз" уклав угоду на купівлю газу в Німеччини

"Нафтогаз" уклав угоду на купівлю газу в Німеччини
"Нафтогаз" та RWE домовилися про купівлю-продаж газу. Фото: obozrevatel.com

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" та RWE Supply &Trading GmbH (RWEST, Німеччина) у травні 2012 року уклали рамкову угоду про купівлю-продаж природного газу.

Про це повідомила прес-служба держхолдингу.

"Зазначена угода створює юридичні засади для можливого постачання природного газу Компанії з боку RWEST та, разом з тим, не містить зобов'язань сторін щодо обов'язкового здійснення продажу чи купівлі енергоресурсу", - йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Ціни, обсяги постачання, а також зобов'язання сторін щодо постачання природного газу будуть визначатися окремими контрактами після їх погодження та підписання обома компаніями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала експертизу українського сиру

RWE Supply & Trading GmbH є однією з найбільших компаній в Європі, задіяних у галузі електроенергетики та газової промисловості. Входить до холдингу RWE AG, який є оператором потужної газотранспортної системи у Європі, до якої належать газопроводи протяжністю 23 тис. км та підземні газові сховища об'ємом до 7,4 млрд. куб.м. Щорічно закуповує та постачає для потреб європейських країн близько 50 млрд. куб. м природного газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розглядає варіант реверсного використання частини газотранспортної системи, що дозволить імпортувати в країну газ не тільки з Росії, але і з Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" уклав угоду на купівлю газу в Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути