четвер, 26 квітня 2012 09:17

Хорошковський заявив, що Україна скоро отримає гроші на ремонт "труби"

Хорошковський заявив, що Україна скоро отримає гроші на ремонт "труби"
Валерій Хорошковський: питання про фінансування піднімалося під час зустрічі зі Штефаном Фюле. Фото: ili.com.ua

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковскій впевнений, що питання виділення міжнародними фінансовими інституціями коштів на модернізацію української газотранспортної системи (ГТС) буде вирішене найближчим часом.

Як повідомив в інтерв'ю українським журналістам після закінчення візиту в Брюссель сам Хорошковський, це питання піднімалося під час зустрічі з європейським комісаром Штефаном Фюле.

"Це може вирішитися найближчим часом, так як є зацікавленість сторін. Інша справа, що зараз йде період оцінки, після якого буде прийнято рішення. Тоді можна буде сказати, яким ми підемо шляхом, що ми будемо робити, і хто буде разом с з нами і виділяти ресурси і брати участь в модернізації ГТС", - сказав він.

Відповідаючи на питання про закінчення строків оцінки української ГТС, Хорошковський повідомив, що оцінка "буде проведена за місяць-два".

Тим самим перший віце-прем'єр України підтвердив прогноз, раніше зробленим европенйскім комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, що рішення про виділення міжнародними інституціями коштів на таку модернізацію буде в червні-липні.

"Червень-липень - цілком реальні терміни", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський заявив, що Україна скоро отримає гроші на ремонт "труби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути