Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 17:09

Нафтогаз поскаржився на компанію-двійника

Нафтогаз поскаржився на компанію-двійника
Державний "Нафтогаз України" поскаржився на приватну фірму "Нафтогаз Постачання". Фото: Олена Луценко

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" звернулася до Антимонопольного комітету та правоохоронців щодо порушення прав інтелектуальної власності. Зокрема, поскаржилися на компанію під назвою "Нафтогаз Постачання", яка нещодавно запрацювала в Україні. Ці дві компанії не пов'язані між собою.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" є частиною державної Групи Нафтогаз і працює у сфері постачання газу з 2017 року. Нашу компанію обрали своїм постачальником газу понад 900 тис. домогосподарств у різних областях України", - повідомляють у Нафтогазі.

"Нафтогаз Постачання" - це приватна фірма, яку створили наприкінці 2020-го. Вона також займається постачанням газу. Тарифи на 15% вищі, ніж у "Нафтогазу України". Зареєстрована компанія в Києві, обслуговує клієнтів у Кременці Тернопільської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В очікуванні річного тарифу: як формується ціна на газ

У Нафтогазі заявили, що схожість назв спричиняє плутанину серед клієнтів. Побоюються можливих маніпуляцій під час підключення клієнтів.

"Компанія не надавала іншому постачальнику жодних дозволів на використання ані торговельної марки, ані своїх фірмових найменувань. Використання у своїй назві та доменному імені позначень "Нафтогаз" неправомірне", - пояснюють у Нафтогазі України.

Понад 81 млрд грн заборгували українці за комунальні послуги, за даними Державної служби статистики. Найбільше за газ, теплопостачання і гарячу воду.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз поскаржився на компанію-двійника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути