вівторок, 19 березня 2013 17:43

"Нафтогаз" попросив у Фірташа газ

"Нафтогаз" попросив у Фірташа газ
Фото: dmitryfirtash.com

НАК "Нафтогаз України" звернувся в Group DF, підконтрольної Дмитру Фірташу, з проханням забезпечити газом промпідприємства на період березень-квітень.

Про це заявив сьогодні сам Фірташ на прес-конференції в Запоріжжі, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

"У лютому була пропозиція, щоб ми частково із свого обсягу закрили обсяги, тому що НАК" Нафтогаз "намагається збалансувати перший квартал. Перший квартал - це ТКЕ, це населення ... це великий обсяг газу. Їм, звісно, цього місяця не вистачить газу. Тобто, підземка (ПСГ) не може так працювати. Якщо не почнуть давати на промисловість, то їм тоді доведеться в Росії закуповувати досить великий обсяг", - сказав він.

При цьому Фірташ нагадав, що має 8 млрд куб. м газу і готовий з цих обсягів виділити 1,5-2 млрд куб. м. Також він вважає правильним рішення держави щодо того, щоб промпідприємства займалися самостійним пошуком газу. У разі якщо вони не можуть знайти, вони можуть звертатися до ПСГ.

Нагадаємо, "Нафтогаз" перерахував ВАТ "Газпром" $162 млн за імпортований у лютому 2013 року природний газ. Ціна природного газу для компанії в першому кварталі 2013 року становить понад $406 за 1 тис. куб. м.

Примітно, що в січні цього року було закуплено газу на $1,1 млрд., а в лютому 2012 року "Нафтогаз" купив російського газу на $1,3 млрд. Це пов'язано зі скороченням закупівель газу в "Газпрому". Причин такого різкого скорочення в "Нафтогазі" не називають.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" попросив у Фірташа газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути