понеділок, 18 березня 2013 16:40

Ставицький заговорив про газ за $350

Ставицький заговорив про газ за $350
Міністр Едуард Ставицький запевнив, що ціна на газ буде коливатися в межах середніх цін спотового ринк. Фото: kmu.gov.ua

Україна розраховує на зниження середньорічної ціни закуповуваного газу в 2013 році завдяки диверсифікації або домовленостям з Росією.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

За його словами, до опалювального сезону Україна розраховує досягти домовленостей з Росією про зниження ціни на закуповуваний газ або максимально збільшити імпорт газу з Європи, який нині обходиться країні дешевше.

"Переконаний: ціна буде коливатися в межах середніх цін спотового ринку по Північно-німецькому Platts. Це - близько 350 доларів за 1 тисячу кубометрів", - зазначив він.

Нагадаємо, крім традиційного імпорту російського природного газу, Україна з листопада 2012 року почала отримувати природний газ з Європи за контрактом з німецькою RWE. Протягом листопада-2012 - січня-2013 країна імпортувала 96,2 млн куб. м газу з Європи, який обходиться їй дешевше російського.

Зараз ви читаєте новину «Ставицький заговорив про газ за $350». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути