понеділок, 18 червня 2018 12:03

Нафтогаз подав апеляцію для відновлення арешту активів Газпрому

Нафтогаз подав апеляцію для відновлення арешту активів Газпрому
Комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко: "На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до апеляційного суду є, як правило, публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати". Фото: РБК-Украина

НАК "Нафтогаз" оскаржив призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу за позовом Газпрому.

"Сьогодні ми зробили подання до апеляційного суду у Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до апеляційного суду є, як правило, публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати - там є багато чого цікавого", - написав у Facebook комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

Він запевнив, що Нафтогаз виграє в апеляційній справі. Таким чином, Газпром заплатить решту боргу за програною в Стокгольмському арбітражі справою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент пояснив, як зупинити будівництво "Північного потоку-2"

У Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2" - Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. 5 червня голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ "Газпром" в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Водночас Апеляційний суд округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між Газпромом і Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу. У Газпромі повідомили, що рішення суду позбавляє НАК "Нафтогаз" підстав для спроб арешту активів російської компанії за кордоном.

У зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським Газпромом 41 співробітнику НАК "Нафтогаз" виплатили частину премії на суму $20,7 млн (541 млн грн). Відомо, що голова правління компанії Андрій Коболєв отримав 207 млн грн ($7,9 млн). Головному комерційному директору Нафтогазу Юрію Вітренкові виділили 130 млн грн ($6 млн). Решту премії виплачуватимуть протягом 3 років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу - $2,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз подав апеляцію для відновлення арешту активів Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути